Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kecsuák

2009.02.02

Kecsuák

 

Az Avarok jelképén a kecskén, annak hátán ott volt a Turul-madár a madar, madjar, magyar. Vagyis a magyarok szent állata. De ott volt a Turul mellett a Hárpiasas, a Turul őse.

Ata-Isis utódai, a tóremek melyek között ott volt Hárpia-tórem, madár alakban, 25 szárnyával. A gonoszság jellemezte. Férjnek szemelte magának Sis-Tóremet, aki a Jóság, a Szépség és a Bölcsesség volt. Hárpia pont az ellenkezője, az Ármány, az Ördög és a Halál volt.

Hárpia-tórem egyik éjjel bagoly formájában Sis-Tóremhez ment, és az majdnem megfojtotta. Sis-tórem segítségért kiáltott, amikor Hárpia gyönyörűséges fehér galambbá változott, hogy segít, ha elveszi őt feleségül, mert arra senki az Ég fiai közül nem volt hajlandó a gonoszságai miatt. Sis-tórem igent mondott Ata-Isis szentélyében.  Sis-Tórem szomorúan azt gondolta: „Jobb lett volna megfulladni, mint ennek a szépséges, galambsimaságú démonnak a férjévé lenni." Hárpia-Tó­rem olyan csábítóan nézett rá, hogy még a lábai is meggémberedtek, és jóleső­en tűrte a szerelemre vágyó leányka hozzásimulását, aki nyomban leányszobájába ve­zette. Fiú gyermekük született, Numi-Tórem aki szófogadó gyermek volt. Édesapjának minden kívánságát teljesítette, de az édesanyjától Hárpia-tóremtől nagyon félt. Numi-Tórem felnővén feleségül vette a jóságos Joli-tóremet, a Földanyát, akit Hárpia-tórem gyűlölt, még Sis-Tóremet is a menyük ellen uszította.

Hárpia-tórem a 1856. tűzszerzési évben az Istenek viaskodásában a Holdat a Föld felé irányította, de Kaltes-asszony és a Földanya azt kitérítette. Így a Hold Atlantisz napnyugati sarkánál Földünket csak sú­rolta. Ennek következtében Atlantisz fokozatosan süllyedni kezdett.

A jó após, Sis-tórem panaszra ment Ata-Isis trónusához, aki go­noszsága miatt Hárpia-Tóremet megátkozta: „Soha nyugta egy percre sem lehessen. Csak aludni jöjjön az Égiekhez! Ármány, Ördög és Halál csak rajta keresztül mondhatja el kívánságait Ata-Isisnek, aki a nagy világmindenséget olyan bölcsen kormányozza. Rossz-Asszony mivoltát az Égiekkel szemben örökre korlátoznia kell. Boszorkányságát az Égiekre át nem ruházhatja! A Világ-Hónapok rendjét és azok fejlődését ellenőrizheti! A beavatottak homlokán az Égiek óm jelzését szabályozhatja, de Ata-Isisnek az Égi-Békességre való igyekezetét meg nem akadályozhatja!”

Jóli-tórem földi helytartója, Mama-Alpa 25 éven keresztül nevelte 24 fiát, hogy Hárpia-tóremet elpusztítsák. Tíz évet vártak Mama-Alpa fiai, hogy Égi-Fegyverekkel a Földalatti barlangjukból kimerész­kedjenek. A legidősebb fia Vira-Kohár Joli-Tórem uszályán a barlang szájába vitette magát és itt várta meg testvérkéit. Hajnalban amikor Hárpia-tórem megjelent, 25 szárnya közül a huszonhárom testvér egy-egy szárnyat levágott. A legkisebb fiú, Kecső-Kapac a síró Hárpia-tóremet megsajnálta és megkegyelmezett neki. Cserébe meg kellett ígérnie, hogy többé soha nem bántja Mama-Alpa gyermekeit. Ezután egy arany ivóserleget tettek Hárpia-tórem elé, aki a szí­véből vért adott, majd a fiuk a serlegekbe jobbkarjukból vért csurgattak és az ivókürt tartalmát kiitták. Kecső-Kapac a vér maradékát Hárpia-tóremnek adta meginni.

Vérszerződésük értelmében Hárpia megfogadta, hogy többé nem bántja az embereket és Kecsővel szö­vetségre lépett. Kecső-Kapac a Nagyfa alatti barlangnyílásban maradva figyelte, hogy Hárpia betartja-e az ígéretét. Az Égiek parancsára Hárpia állta a szavát, így Ata-Isis elrendelte, hogy a Kecső­-Kapac ivadékaiból származó kecsői törzs (kecsuák népe) uralkodjon a Nap-Isten Birodalmában.