Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Agaba

2009.02.02

Agaba fősámán Kr.e.4040-ben megalapítja a 24 Hun Törzsszövetséget. Mivel Ataisz szigetének elsűllyedése után a Hun törzsek a világ számos pontján telepedett le, Agaba életcélul tűzte ki a Hun törzsek újra egyesítését, ezer év elmúltával.

Úz számazású volt, nagy műveltségű beavatott sámán. Újraélesztette a Tórem hitet, egységesítette a rovásokat, bevezette a medvetortól medvetorig tartó évszámlálást. A Hunok fejlett földművelő, kereskedelmi, építészeti, katonai, kézműves kultúrájának kialakulásában is fontos szerepe vot.

Bevezette a sámánképzést, az Öregek Tanácsát létrehívta, így a Hun Törzsszövetség egyetlen komoly döntést nem hozott nélkülük. A Hun Törzsszövetség beavatott központja Ordosz lett. 

Végrendeletben meghagyta, hogy utódai kutassák az Ataiszi magasrendű Hun népeket. Ezek következtében a későbbi Nagysüánokon győztes ifjúsági vezérek irányíthatták a rokon népek felkutatására irányuló kalandozásokat.

Felesége Rima aranyasszony volt. Ifjú leányokat tanított a gyógyításra és egyéb természeti műveltségre. Belőlük lettek a rimalányok és szolgáltak évezredeken keresztül.

6049 évvel az Agaba fősámán által létrehozott Hun Törzsszövetség újjáélesztése a dolgunk, a "Béke és rokonság" illetve a "Békes és barátság" jegyében. Mi magyarok (Úzok, Széki-hunok, Kabarok, Avarok..), a Hun Törzsszövetség tagjaként kívánjuk feléleszteni Ősi Szövetségünket itt a Földön és fenn az Égben.

A Rima aranyasszony által létrehozott Rimalányok újjászületésének feladata, a nemzet, a családok összetartása békés harmóniában, a népünk lassú fogyásának megállítása, visszaállítani a természetes gyógymódokat, megtalálni a kristálytiszta igaz ősi forrásokat.

ibos