Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gilgames

2009.02.08

                                                        GILGAMES

 Kép

 

Anyahit leánya Éa, aki egyedüli beavatottként Kaltes asszony népével tudta a kapcsolatot tartani, és képes volt gondolat átvitelre. Feladata volt az Öröktűz őrzése. Éat nevezték Kisboldogasszonynak is.

Éa unokája, Gilgames (kr.e. 3578-ban született, Arpach néven) volt, Uruk királya. Anyja Gisgali aranyasszony volt, apja az isteni származású Anu, így Gilgames kétharmad részben Isteni eredetű.

Éa ősanya a Turujsassal csípette meg Gilgames háta közepét, mivel az nehezen akart a világra jönni. A csípés hatására az világra pottyant és a Turujsas szellemi ereje révén sebezhetetlenné vált. A csípés helyén négylevelű lóhere formája volt látható. Erről a jelről váltak felismerhetővé későbbi utódai. 

Az Égiek, Istár istennő tanácsára elrendelték, hogy sok gyermeket adjon a világnak, az emberek műveltsége és haladása érdekében. Az Égi származású Arpach a rajcsúrban a Jób nevet vette fel, majd hősi mivoltában elnyerte a Gilgames nevet. Gilgames 16 karátos beavatottként született, de élete végére hűségének és helytállásának köszönhetően 24 karéjos beavatottá vált. 25 gyermeket mondhatott utódjának. Több utódja oroszlánnak született.

 

„Azt akarom az Égiektől, hogy hősies harcom eredményeként az utódaim mindig megtalálják a békességhez vezető utat. Égi adományként lássanak a jövőbe!” – mondta Gilgames.

Megalapította az Ár­pád(Gilgames)-házat is, akik az első évezredben, Gilgames halála után a Tigris melletti Arpacban laktak. Az Umma és Szavárd vidéki úzok Árpádnak nevezték.

Ezáltal Magyar elődeink Gilgames leszármazottak voltak, annak ellenére, hogy Suméros Bothon, Haboshon, Kenya, Magadi, Nagyfog, Lugulanda, Lagos, Rabati közbeiktatásával kerültek a Van-tó, vagy a Kaukázusi Magyarka környékére. Az Arvisura szerint a magyar királyok pajzsába innét került az oroszlán.

Kép

Gilgames jelű beavatottak születtek, akiket már gyermekkorukban felfedeztek. Gilgames jelű volt pld. Álmos vezér, Árpád, I. Zoltán, Pósa, Rozsnyó, Szent László, Lam herceg,  I. András, András herceg…

 

 

 

 Attila fővezér (403-453) temetésén, halotti énekében énekelték, hogy „Napsugárban, Holdsugárban, Kéklenyércnek Szentvasában, nyugodjon a Gilgames-vér csillaga!”.

 

Ibos