Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Segítséget vár Mongólia

2010.02.08

Tessék, lehet bizonyítani rokonságunkat. Szükség van segítségre, egyetlen rokon népet sem hagyhatunk magára bajában.

Éljen a 24 Hun Törzsszövetség!!!

Az óriási hideg miatt éhinség fenyeget Mongóliában - már 1,7 millió haszonállat hullott el

  

Mínusz 40 fokot elérő hideg ereszkedett Mongólia egyes tartományaira, ahol az extrém hideg emberek százezreit fenyegeti. A Hatalmas országot valósággal térdre kényszerítette a rendkívüli időjárás. A Mongol Nagykövetség kérésére a Magyar Vöröskereszt adománygyűjtésbe kezdett. A külképviselet tájékoztatása szerint a legnagyobb szükség tartós élelmiszerre, ruhára, és gyógyszerre van. A Magyar Vöröskereszt elkötelezett abban, hogy segítséget nyújtson a kemény hideg miatt bajba jutott mongol lakosságnak.

Hírügynökségi tájékoztatás szerint a mínusz 40 fokos hideg leginkább a haszonállatokat fenyegeti, eddig 1,7 millió hullott el a kemény hidegben. A hatalmas ország gazdaságára a rendkívüli időjárás végzetes csapást mért, mert a hideg mellett a szárazság is hatalmas károkat okoz. Az ENSZ élelmezési világszervezete 21 ezer gazdálkodó esetében már élelmezési szükséghelyzetre figyelmeztetett. A nagy hideg, és az erős havazás együtt gazdálkodók ezreit ejtette fogságba. Ha az időjárás nem enyhül, a lakosság súlyos éhínséggel néz szembe, amely már eddig is sújtotta az ország lakosságát.

 
A Mongol Vöröskereszt időközben mozgósította munkatársait és önkénteseit, akik azonnal gyűjtésbe kezdtek. Első körben meleg ruhát osztottak szét a lakosság leginkább veszélyeztetett csoportjának Az egyik önkéntes az ABC News riporterének arról számolt be, hogy közel 22 ezer diák él olyan kollégiumban, amely az erős havazás miatt megközelíthetetlen. Ezek a fiatalok nem térhetnek haza, 256 diákotthonban pedig még a napi fűtés is elégtelen, az élelmiszer készletek pedig jelentősen lecsökkentek. Ezeknek a gyerekeknek jelenleg lehetetlen segíteni.
 
A Magyar Vöröskereszt jelenleg pénzadományokat vár, melyet a Mongol Vöröskereszten keresztül juttat el a leginkább rászorult emberekhez. Segítségüket előre is hálásan köszönjük!

Belföldi átutalás esetén:

K&H Bank 10405004-00026548-00000009
(A közlemény rovatban mindenképpen kérjük feltüntetni:"Mongólia")

Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén:

K&H Bank Zrt.
Nemzetközi számlaszám (IBAN):
HU32 1040 5004 0002 6548 0000 0009

SWIFT kód: OKHBHUHB

(A közlemény rovatban mindenképpen kérjük feltüntetni:"Mongólia")

A magyar Vöröskereszt előre is hálás köszönetet mond mindazoknak, akik pénzadományukkal részt kívánnak venni a kárt szenvedett embertársaink megsegítésében.

Magyar Vöröskereszt