Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


24 Hun Törzsszövetség megalakulása

2009.02.13

A Hun Szövetség kialakulása

 

            Ataisz szigete kr.e. 5038-ban véglegesen elsüllyedt. A menekült Hun népek a világ több pontjára (hat Óm, Hikszosz, Anina, Párszi, Agaba, Indijó, Kuszkó és a Meleg Vizek Birodalma) menekült és telepedett le.

Így éltek már közel ezer esztendeje, hogy egymásról már nem tudtak szinte semmit, nem volt semmilyen kapcsolat a Hun törzsek között.

Kr.e. 4040-ben az Úz törzshöz tartozó Agaba fősámán, az Agaba Ómnál (Anyahita fiáról elnevezett) letelepedett (Ordosz) Hunokkal elhatározta, hogy újraegyesíti az egyistenhívő Hun törzseket, és létrehívta a 24 Hun Törzsszövetséget azzal a céllal, hogy a Hun népek egyesítsék tudásukat és magas kultúrájuk és tudásuk révén teremtsék meg a Tóremvilágban hívő, Anyahita utódaként az Égiek azon akaratát, hogy Jóli-tórem földjén legyen béke és szeretet.

Agaba bevezette a sámánképzést, létrehívta Öregek Tanácsát, így a Hun Törzsszövetség egyetlen komoly döntést nem hozott nélkülük. A Hun Törzsszövetség beavatott központja így Ordosz lett. 

A 24 Hun Törzsszövetség tagja voltak a Kaza-hun, Széki-hun, Türk, Jász, Lett, Bolgár, Manysi, Kabar, Úz, Mari, Tatár, Mongol, Kun, Manzsu, Suoma, Vót, Baskir, Újgur, Avar, Észt, Komi, Csuvasz, Vepsze, Mordvin törzsek. Az évezredek folytán a Törzsszövetség létszáma változott, hol több, hol kevesebb volt.

Agaba végrendeletben meghagyta, hogy utódai kutassák az ataiszi magasrendű Hun népeket. Ezek következtében a későbbi Nagysüánokon győztes ifjúsági vezérek irányíthatták a rokon népek felkutatására irányuló kalandozásokat.

 

                                                                                                                   Ibos